ICT, Hoe ga je daar mee om?
ICT, hoe ga je daar mee om?
ICT ontkom je niet meer aan, zeker anno 2020 speelt ICT een grote rol in Nederland als de rest van de wereld. Dag in dag uit zijn we verbonden met onze telefoons, onze laptops en zijn we eigenlijk nooit meer offline.
In de zakelijke wereld is ICT al helemaal niet meer weg te denken. Van het ontvangen van je mailtjes op je laptop, tot het inboeken van orders of het ophalen van het vuilnis. Alles valt of staat met een ICT afdeling die ervoor zorgt dat al deze processen netjes en in goede banen verloopt.
Kun je je voorstellen dat je als bedrijf zijnde een week lang zonder internet zou kunnen? Ken je eigenlijk een bedrijf die een week zonder internet zou overleven?
Wat nou als Philips een week lang niet zou kunnen produceren, of als Apple een week lang geen product zou kunnen verkopen. Denk je dat dat goed zou zijn voor het imago van Apple?
En hier hebben we het over hele grote bedrijven. Maar heb je al nagedacht over wat er zou gebeuren als jij een week lang niet zou kunnen werken omdat je niet de beschikking hebt over een netwerk en dus geen internet hebt? Je zou hooguit al je klanten op kunnen bellen dat er deze week niet gewerkt kan worden. En dan? Denk je dat ze dat zouden begrijpen? Of een ziekenhuis dat volledig draait op ICT systemen, stel je voor dat die een week lang niks zouden kunnen doen.
ICT speelt dus een grote rol in onze dagelijkse gang van zaken. Een wereld zonder zouden we ons niet eens meer voor kunnen stellen.
Hoe ver ben jij met het ontwikkelen van een waterdichte ICT-organisatie?
Bij Kaderbreed helpen we je graag bij het neerzetten van de juiste strategie en implementeren deze zelfs voor je.
Meer weten?
Deze artikelen vind je misschien interessant!
Open communicatie, hoe krijg je dat voor elkaar?
Laatst postte ik een berichtje op LinkedIn waarin ik stelde dat niet overlegde besluiten altijd bij de baas terugkomen. Van verschillende kanten kreeg ik de reactie dat niet iedereen zijn mening altijd wil of kan geven. Blijkbaar is het nog best lastig om een sfeer te...
De vijf stappen van een goede evaluatie
De commissie Elias constateerde het al in haar rapport: een van de belangrijkste oorzaken van het keer op keer mislukken van grote ICT-projecten bij de overheid ligt in een gebrek aan lerend vermogen. En dit geldt waarschijnlijk niet alleen voor de overheid. Waarom worden die evaluaties zo weinig en met zo weinig aandacht uitgevoerd? Waarom blijft de opvolging van de leerpunten zo vaak achterwege?