Een simpel netwerk aanleggen voor je bedrijf?

Een simpel netwerk aanleggen voor je bedrijf?

Een simpel netwerk aanleggen voor je bedrijf, dat lijkt zo eenvoudig. En vaak is het dat ook.

Totdat je begint met groeien, en vervolgens alle systemen mee moeten groeien met je bedrijfsprocessen. Dit is dan ook waar het vaak misgaat binnen bedrijven, het bedrijf groeit, maar de benodigde systemen groeien niet mee en kunnen vervolgens de capaciteit van de workload niet aan.

Vervolgens beginnen systemen te haperen, kunnen werknemers hun werk niet doen en zit jij met de gebakken peren. Vervolgens ben je veel tijd kwijt met het zoeken naar de oorzaak, en als je deze dan eenmaal gevonden hebt begint de echt ellende pas. Het systeem moet vervangen worden, of jij moet je bedrijfsprocessen gaan aanpassen om te kunnen blijven werken met het huidige systeem.

In beide gevallen niet erg handig en resulteert vaak in tijdsverlies en dus een behoorlijke kostenpost, afhankelijk van de ernst van het probleem.

Bij Kaderbreed denken we daarom graag met je mee in het implementeren van de juiste systemen en periodiek bekijken of deze systemen nog wel bijdragen aan je bedrijfsprocessen. Een simpel netwerk aanleggen klinkt heel simpel, maar zorg dan ook dat het aanleggen van een netwerk niet als stof onder de mat wordt geschoven en nooit meer naar omgekeken wordt.

Je netwerk moet mee kunnen groeien met het bedrijf, maar kan het ook wel meegroeien, of heb je vooraf niet nagedacht over de inrichting van dat simpel netwerk?

Bij Kaderbreed kijken we graag mee met het implementeren van een waterdicht ICT systeem.

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk dan onze diensten!

Deze artikelen vind je misschien interessant!

Open communicatie, hoe krijg je dat voor elkaar?

Open communicatie, hoe krijg je dat voor elkaar?

Laatst postte ik een berichtje op LinkedIn waarin ik stelde dat niet overlegde besluiten altijd bij de baas terugkomen. Van verschillende kanten kreeg ik de reactie dat niet iedereen zijn mening altijd wil of kan geven. Blijkbaar is het nog best lastig om een sfeer te...

De vijf stappen van een goede evaluatie

De vijf stappen van een goede evaluatie

De commissie Elias constateerde het al in haar rapport: een van de belangrijkste oorzaken van het keer op keer mislukken van grote ICT-projecten bij de overheid ligt in een gebrek aan lerend vermogen. En dit geldt waarschijnlijk niet alleen voor de overheid. Waarom worden die evaluaties zo weinig en met zo weinig aandacht uitgevoerd? Waarom blijft de opvolging van de leerpunten zo vaak achterwege?