023 73 70 170 info@kaderbreed.nl

ONZE DIENSTEN

Maak kennis onze dienstverlening.
Wij zijn ICT’ers in hart en nieren voor wie geen ICT-probleem te groot is!

ICT-Organisatie aanpakken

Kaderbreed helpt managers die zien dat hun ICT niet geheel voldoet aan wat de organisatie nodig heeft. Dit kan zijn op gebied van vernieuwing, stabiliteit van de systemen, snelheid van reageren en/of het gevoel hebben niet in control te zijn.

De volgende symptomen zijn signalen dat uw ICT niet geheel voldoet aan wat de organisatie nodig heeft:

  • ICT-verstoringen komen vaker voor dan acceptabel is
  • De functionaliteit sluit niet aan bij de dagelijkse werkzaamheden
  • Planningen worden vaker niet dan wel gehaald
  • Wijzigingen zijn altijd ingewikkelder dan gedacht
  • De ICT-ers zijn altijd druk, maar niemand weet echt goed waarmee

KADERBREED

WAT WE VOOR JOU DOEN

QUICK SCAN

Een dag waarbij twee van onze conultants bij je langskomen en je binnen één werkdag  inzicht verschaffen in de huidige status van je ICT-afdeling. Je wordt voorzien van een concreet plan van aanpak waar je zelf mee aan de slag gaat.

MEER INFORMATIE

SMART SCAN

Een dag waarbij twee van onze consultants bij je langskomen en je niet alleen voorzien van een plan van aanpak, maar vervolgens voor jou aan de slag gaan om dat plan van aanpak te realiseren binnen de organisatie

(COMING SOON)

FULL SCAN

Een adviestraject waarbij we gedurende drie maanden uitvoerig aan de slag gaan met het neerzetten van de juiste IT-Infrastructuur en geven jou daarbij alle tools en handvatten voor een winstgevende ICT-afdeling

(COMING SOON)

KADERBREED

ONZE AANPAK

\

Focus aanbrengen

In een doorlooptijd van één dag lichten wij uw hele ICT door. Met interviews en boekenonderzoek vormen we een beeld van de stand van zaken en komen we met een gericht en onderbouwd advies hoe u uw ICT kunt verbeteren.

d

Structuur aanbrengen

Gestructureerde organisaties zijn succesvolle organisaties . Structuur biedt weerstand aan ‘de waan van de dag’ en helpt om focus te kunnen houden op de doelstellingen van de organisatie. Zodra we de focus van de organisatie duidelijk hebben gemaakt, brengen we direct een heldere structuur aan. In samen spraak met de ICT professionals uiteraard. Waar nodig knippen we verandering op in fases. Zodat het overzichtelijk en haalbaar blijft voor iedereen en eventuele weerstand tot een minimum beperkt wordt.

w

Communiceren

Heldere communicatie is de smeerolie van de organisatie. We weten dat de communicatie tussen ICT-ers en de rest van de organisatie niet altijd soepel loopt. Kaderbreed communiceert helder en eerlijk met de ICT professionals én de rest van de organisatie. Uiteraard coachen we de ICT-ers ook om in de toekomst zelf effectiever en slimmer te communiceren binnen en buiten de eigen afdeling.

Wanneer kaderbreed

Het liefste stappen wij in op het moment dat het project is vastgelopen, of dreigt uit die tijd te lopen. Als u de hoop al heeft opgegeven dat het project nog te realiseren valt binnen de gestelde kaders van tijd en budget. Dan zijn wij op ons best.

Datzelfde geldt voor situaties waarin u met uw handen in het haar zit omdat incidenten en verstoringen elkaar in een hoog tempo opvolgen. En u niet weet waar u moet beginnen met puinruimen voordat het volgende probleem zich al weer aandient. Ondertussen voelt u ook nog de druk vanuit het MT toenemen omdat u de verwachtingen van de organisatie niet kunt waarmaken en deze daardoor ontevredener wordt.
Juist op zo’n moment werpen wij graag de reddingsboot uit. Waarbij we onze rol met name achter de coulissen vervullen en u uiteraard het gezicht richting de organisatie blijft.

Wij presteren het beste wanneer de urgentie hoog is. Dat geeft namelijk ruimte om een discussie te starten en nieuwe focus en structuur aan te brengen.

RESULTATEN

Uiteindelijk draait het allemaal om resultaat. Wat mag u verwachten als u met ons gaat werken?

Wij helpen u bij het zodanig inrichten van uw ICT-organisatie dat bedrijfsrisico’s geminimaliseerd worden én dat er ruimte is voor het meegroeien met de ambities van het bedrijf. Hierdoor ontstaat een relaxter ICT-organisatie en een tevredener business, wat leidt tot een tevreden MT. De eerste resultaten zullen al binnen twee maanden zichtbaar zijn.

Wij geloven dat de aansturing van ICT primair altijd over mensen gaat. Dat je samen de beste resultaten bereikt. Alleen reis je misschien sneller, maar samen kom je een stuk verder. Onze aansturing doen we dus altijd vanuit dit vertrekpunt en op basis van vertrouwen in elkaar. We halen veel energie uit het ontwikkelen van mensen. Dus daar besteden we graag veel aandacht aan. Wanneer wij uw organisatie weer verlaten laten we niet alleen een goed functionerende ICT-voorziening achter, maar ook professionals die zich duidelijk ontwikkeld hebben.

TESTIMONIALS

WAT ONZE KLANTEN VINDEN

Kaderbreed heeft het project nieuwbouw www.grensinfo.nl voorzien van duidelijke doelstellingen, een heldere structuur en duidelijke communicatielijnen. Hierdoor ontstond een hoge betrokkenheid, goede sfeer en effectieve sturing. Iedereen wist wat het plan was en daar was ook geen discussie meer over. Lastige hordes werden snel en effectief genomen en zo is een mooi resultaat neergezet van een complexe samenwerking tussen zes overheidsorganisaties.

Kees Martens

Manager Bureaus voor Belgische Zaken en Duitse Zaken SVB, Sociale Verzekeringsbank

Reinout heeft binnen Pink+Nelson bijna een jaar lang de functie van Manager ICT Beheer a.i. naar volle tevredenheid vervuld. Hij heeft zich initieel gefocused op quick wins en daarmee op korte termijn goodwill binnen de organisatie gekweekt. Ook bleek Reinout in staat snel de processen te doorgronden en waar nodig structuur binnen deze processen, maar ook binnen de hele organisatie, aan te brengen en/of te verbeteren. Ten slotte heeft hij gedurende deze periode een enthousiast en gemotiveerd team systeem- en applicatiebeheerders weten te smeden, die veel van hem hebben geleerd.

Vladan Jankovic

Pink+Nelson

In Reinout’s manier van werken valt een aantal sterke punten op: hij brengt focus en structuur aan, hij bewaakt de voortgang en hij communiceert helder en vaak en hij heeft aandacht voor zijn (project-) medewerkers en hun onderlinge verhoudingen. Dat samen maakt dat het plezierig samenwerken met hem is.

Janfolkert Muizelaar

SVB

Wij zijn hier voor jou

ONS KANTOOR

Nieuwe Gracht 3
2011 NB Haarlem

TELEFOONNUMMER

In 10 stappen naar een gezonde
ICT-Organisatie!

Vul hieronder je e-mail adres in en je ontvangt binnen enkele minuten jouw exemplaar!

GDPR Consent

Gelukt! Je ontvangt binnen enkele minuten jouw exemplaar in je inbox.