ICT Masterclass

Je ICT op orde in slechts zes modules!

Masterclass

KADERBREED MASTERCLASS

Vraag jij je wel eens af… of je ICT-afdeling nou wel goed is ingericht en of deze wel levert wat het zou moeten leveren? Waarom lijkt het bij andere organisaties allemaal op orde te zijn en heb jij het gevoel dat je achterloopt?

 Om een ICT afdeling op orde te krijgen wil je zeker weten dat deze op de juiste manier georganiseerd is. Dat betekent dat er een proces of protocol is, gevolgd door de juiste mensen die snappen waar de stip op de horizon is.

C

HOE ZIT  HET MET ICT
ANNO 2020?

Je hebt ongetwijfeld gemerkt dat ICT steeds vaker in het nieuws verschijnt. In de meeste gevallen is deze berichtgeving negatief.
Van datalekken tot cyberaanvallen, ICT heeft een podium gekregen en het is de hoeksteen van onze samenleving geworden. Alles om ons heen is ICT, waar het vroeger nog om netwerkbeheer ging is de afdeling van tegenwoordig uitgegroeid tot diverse functies.

Waarom moet ik
iets met ICT?

ICT is overal om ons heen en deze wereld verandert razendsnel. Wat vandaag nieuw is, is morgen alweer oud. Waarom je iets met ICT moet doen? Omdat het niet meer weg te denken is uit het bedrijfsleven en het je belangrijkste processen binnen het bedrijf ondersteunt. Van Schiphol tot de Nederlandse bank tot CoolBlue. Alles is ICT en ICT is overal.

“BIJ KADERBREED SLAAN WE BRUGGEN TUSSEN JE ICT-AFDELING EN HET MANAGEMENT. ZODAT ICT WEER LEUK WORDT EN ICT’ERS WEER GELUKKIG WORDEN MET ICT”

– REINOUT MARTENS

C

Masterclass

WAT BIEDEN WE JOU?

Onze masterclass bestaat uit 5 modules:

Hoe zet ik een goede evaluatie op
Hoe maak ik een goede planning
Het oplossen van openstaande meldingen
Het opzetten van een ICT dashboard
En hoe benut je je ICT capaciteit maximaal

Deze modules worden gedurende twee dagen behandeld in een hands-on training waarin je samen met andere cursisten aan de slag gaat met het opzetten van je eigen ICT Masterplan.
Je krijgt van ons de tools en de handvatten om te zorgen dat jij leiding kunt geven aan je eigen ICT-afdeling. Zodat je vervolgens in je eigen organisatie een ijzersterke fundering neer kunt zetten.

Masterclass

Hoe ziet de masterclass eruit?

De training vindt plaats gedurende twee dagen bij jou of bij ons op kantoor. Gedurende deze dagen nemen we je mee in de eerdergenoemde modules. Bij Kaderbreed zijn we van mening dat deze modules de grondslag zijn voor iedere succesvolle ICT-afdeling. De mogelijkheid bestaat om deze training 1-op-1 of in groepsverband te volgen. Gedurende de training ga je aan de slag met opdrachten, die ervoor zorgen dat jij inzichtelijk krijgt waarom jouw ICT-afdeling niet doet wat het zou moeten doen.

Uiteindelijk ga je naar huis met een plan, zijn al je vragen beantwoord en weet je precies wat er moet gebeuren om je ICT-afdeling naar een hoger niveau te tillen.

Wij hebben slechts twee dagen van je tijd nodig

De mogelijkheid om te sparren met andere IT'ers

Bij ons of bij jou op kantoor

Al je vragen omtrent ICT beantwoord

Een uitgebreid, toekomstbestendig actieplan!

C

Probleemloos functionerende ICT-systemen

Masterclass

GOED UITGEVOERDE EVALUATIES

De wet van Murphy is keihard van toepassing in professionele ICT-organisaties. Ook al zijn er nog zoveel vangnetten, er gaat altijd wel ergens iets mis, waardoor die verstoring toch optreedt.

Het goede nieuws is: er zijn vaak heel veel leerpunten te halen uit één enkele verstoring. Het slechte nieuws: vaak beperken ICT-afdelingen zich tot een paar (niet al te diepgaande) leerpunten per verstoring.

Een goede evaluatie kenmerkt zich door de volgende eigenschappen: breed genoeg en diep genoeg, en de leerpunten goed opvolgen.

In één dag leren we je hoe je een kwalititatief goede evaluatie moet uitvoeren:  breed genoeg door de juiste mensen uit te nodigen, en diep genoeg door dóór te vragen. Dit doen we onder andere met behulp van de 5x waarom-methode.

Ook al komt een ongeluk nooit alleen en lijkt de wet van Murphy van toepassing, het goede nieuws is: met één (simpele) verstoring kun je vaak een enorme slag slaan in de stabiliteit van je ICT-systemen. Je hoeft er alleen een grondige evaluatie voor uit te voeren en de leerpunten eruit goed op te volgen. In onze ervaring komen de meeste organisaties binnen vijf grondig uitgevoerde evaluaties naar de gewenste stabiliteit en performance van hun ICT-omgeving.

Masterclass

DASHBOARD ICT

Veel directeuren, businessmanagers en overige niet ICT-leidinggevenden durven er nauwelijks iets van te vinden: ICT. Ze lopen er met een grote boog omheen. Terwijl hun afhankelijkheid ervan steeds verder toeneemt.

In deze masterclass helpen we je met het inrichten van een dashboard met 5 KPI’s voor ICT waarop – naar onze mening – elk MT-lid maandelijks zou moeten sturen.

Hiermee kan elke ICT-organisatie aangestuurd worden op de juiste punten.

Volledige controle over jeICT-voorzieningen

Eindelijk alle meldingen op tijd afgehandeld

Masterclass

MELDINGEN OP TIJD AFGEHANDELD

Lang openstaande meldingen. Het is het probleem van vrijwel elke ICT-afdeling. Meldingen die 2, 3 maanden openstaan zijn geen uitzondering. En dat terwijl het probleem van lang openstaande meldingen vrij eenvoudig op te lossen is. Het kost wat discipline en uithoudingsvermogen. Meer niet.

In deze masterclass leren we je hoe je het probleem van lang openstaande meldingen oplost. In de hoop dat gebruikers voortaan minder lang op het verwerken van hun melding hoeven te wachten en dus tijd kunnen besparen. Allereerst leggen we uit waarom meldingen zo lang open blijven staan. Als we dat eenmaal begrijpen volgt de oplossing van het probleem daar vrij logisch uit.

Hiermee zijn vrijwel alle oorzaken van lang openstaande meldingen op te lossen. Je moet alleen even weten hoe. 

Masterclass

BETROUWBARE PLANNINGEN

ICT-projecten staan erom bekend dat ze altijd uitlopen. Het is nooit op tijd klaar en plannen is blijkbaar lastig.

In principe mag je verwachten dat elke professionele ICT’er globaal kan inschatten hoeveel tijd iets kost om te realiseren. En de meeste ICT’ers kunnen dat ook. Maar dan moeten er wel een aantal randvoorwaarden ingevuld worden.

In deze masterclass helpen we je om alle benodigde randvoorwaarden in te vullen die nodig zijn om te komen tot betrouwbare planningen.

Als alle randvoorwaarden ingevuld zijn, rest er niets anders dan het werk gewoon uit te voeren. Daar zal de gemiddelde ICT’er ook geen enkel bezwaar tegen hebben. Prima!

Op die manier kun je een leercurve opstarten, waarmee je planning steeds betrouwbaarder wordt. Hierdoor kun je vaak binnen 2-5 slagen komen tot planningen die tot wel 80% betrouwbaar zijn.

Planningen worden gewoon gehaald

of het wordt gemeld

Haal het maximale uit de beschikbare menscapaciteit

Masterclass

JUISTE INZET VAN MENSEN

Heel erg platgeslagen is de opbouw van de ICT-afdeling vrij overzichtelijk. Er zijn twee hoofdstromen: instandhouding en wijzigen.

Instandhouding houdt zich bezig met het oplossen en voorkomen van verstoringen. Wijzigingen komen in onze optiek in drie soorten: standaard wijzigingen, kleine wijzigingen en projecten (planbare wijzigingen).

Als we weten welke werkstromen er door een ICT-afdeling gaan, kunnen we de aansturing van die afdeling daarop afstemmen.

Door voor elke soort werk de juiste capaciteit (in uren en senioriteit) in te ruimen en afleiding te voorkomen, wordt de broodnodige capaciteit van de ICT-organisatie optimaal benut. Daarna is het slechts een kwestie van deze capaciteit op de juiste manier managen.

TESTIMONIALS

ZIJ GINGEN JE VOOR

Kaderbreed heeft het project nieuwbouw www.grensinfo.nl voorzien van duidelijke doelstellingen, een heldere structuur en duidelijke communicatielijnen. Hierdoor ontstond een hoge betrokkenheid, goede sfeer en effectieve sturing. Iedereen wist wat het plan was en daar was ook geen discussie meer over. Lastige hordes werden snel en effectief genomen en zo is een mooi resultaat neergezet van een complexe samenwerking tussen zes overheidsorganisaties.

Kees Martens

Manager Bureaus voor Belgische Zaken en Duitse Zaken SVB, Sociale Verzekeringsbank

Reinout heeft binnen Pink+Nelson bijna een jaar lang de functie van Manager ICT Beheer a.i. naar volle tevredenheid vervuld. Hij heeft zich initieel gefocused op quick wins en daarmee op korte termijn goodwill binnen de organisatie gekweekt. Ook bleek Reinout in staat snel de processen te doorgronden en waar nodig structuur binnen deze processen, maar ook binnen de hele organisatie, aan te brengen en/of te verbeteren. Ten slotte heeft hij gedurende deze periode een enthousiast en gemotiveerd team systeem- en applicatiebeheerders weten te smeden, die veel van hem hebben geleerd.

Vladan Jankovic

Pink+Nelson

In Reinout’s manier van werken valt een aantal sterke punten op: hij brengt focus en structuur aan, hij bewaakt de voortgang en hij communiceert helder en vaak en hij heeft aandacht voor zijn (project-) medewerkers en hun onderlinge verhoudingen. Dat samen maakt dat het plezierig samenwerken met hem is.

Janfolkert Muizelaar

SVB

Wij zijn hier voor jou

ONS KANTOOR

Nieuwe Gracht 3
2011 NB Haarlem

TELEFOONNUMMER