Het opzetten van een IT-dashboard

In één oogopslag zicht op de status van IT
Stuur mij infoMaak een afspraak

Waarmee zijn IT-afdelingen altijd zo druk?

Het is een bekend verhaal. IT-afdelingen zijn druk. Altijd. Met van alles en nog wat. Behalve natuurlijk met die ene melding, dat ene verzoek waar jij op zit te wachten.

Maar wat is er dan allemaal belangrijker dan die ene melding? De laptop van de directeur? Dat grote project dat maar niet afkomt? Die update van dat ene systeem dat niemand gebruikt? De uitfasering van oude meuk? Vertel het maar.

 Als je ze spreekt zijn de altijd hulpvaardig. En IT’ers hebben over het algemeen best het hart op de goede plek. Sterker nog: als je ze beter leert kennen zijn het de meest gemotiveerde en trouwe werkpaarden die er zijn. Maar waarmee dan?

 

Kaderbreed is sterk in het overzicht houden en bewaken. Hierdoor kan ik me op andere dingen focussen en heb ik niet weer de neiging om dingen over te nemen – wetende dat ik daar ook niet de juiste expertise voor heb.

Ralph Kleuskens

projectleider programma Tolken in de Toekomst, Ministerie van Justitie

In een korte periode maken we een overzicht van actuele verstoringen, actuele verzoeken, en grotere brokken werk. Inclusief hun planning. Hierdoor ontstaat grip op de situatie. Kan er nee gezegd worden tegen zaken die niet meer passen. En kan er geanticipeerd worden op betrouwbare planningen.

Meer weten?

5 + 5 =