Als je niet weet wat de kop van jut is, hoe ga je ‘m dan raken?

by | Jan 20, 2023 | Artikelen

De kop van jut. Het mooie van het apparaat is, dat je direct feedback krijgt over hoe goed je het doet. Het doel is duidelijk.

In mijn werk kom ik veel organisaties tegen, waarbij IT geen idee heeft wat de organisatie van hen verwacht. Niet omdat ze dat niet willen. Maar omdat de organisatie het hen nooit klip en klaar vertelt.

Dat zit zo. IT was vroeger een onbegrijpelijk vak, waar slechts enkele slimme whizzkids verstand van hadden. Die liepen als een soort hogepriesters om de computers heen, die vaak de afmetingen van een hele kamer hadden.

Maar die tijden zijn allang voorbij. De meeste mensen kunnen tegenwoordig een boek bij bol.com bestellen. En elke afdeling heeft mensen die kunnen bedenken hoe IT hun werk makkelijker, beter, slimmer, etc. kan maken. Als je ze zoekt, zal je die echt vinden.

Dus is het wel degelijk mogelijk om een heldere opdracht aan IT te verstrekken. Maar in de praktijk gebeurt dat dus zelden.

En zeg een eerlijk: als je niet weet wat de kop van jut is, hoe groot is de kans dat je ‘m dan gaat raken?

Lees ook deze artikelen

Het luikje bij de chinees

Het luikje bij de chinees

Je kent het vast wel. Je ziet het steeds minder. Maar ik vind het een mooie vergelijking. Het luikje bij de afhaalchinees. De grote vraag is natuurlijk: "Wat gebeurt daar achter dat luikje?" De  vergelijking met IT werd gebruikt door een architect. Toen hij een...

Assumption is the mother of all fuckups

Assumption is the mother of all fuckups

Assumption is the mother of all fuckups. Het is een veelgehoorde uitspraak in IT. En terecht, want een misverstand is snel geboren. Als je het verkeerde IP-adres intikt, gaat het gewoon niet werken. Zeker als systemen met elkaar moeten communiceren. Dat weten IT’ers...

Waarom is ICT altijd zo moeilijk?

Waarom is ICT altijd zo moeilijk?

Waarom wordt er altijd zo moeilijk gedaan over ICT? Waarom heerst er altijd een vorm van onvrede rondom ICT? Waarom is op de kwaliteit van het geleverde altijd iets aan te merken en nemen de kosten van ICT steeds meer toe? Het zijn rake vragen, die ik keer op keer...

Share This